Reviews

Opgeruimde schoenenkast

Het was fijn om dit samen te kunnen doen

Paulien heeft mij begeleid bij het opruimen van diverse kasten in huis. Het was fijn om dit samen met iemand te kunnen doen, omdat je zo toch sneller een grote opruimklus kan klaren. Paulien bewaakt de tijd goed en heeft een duidelijke aanpak voor het opruimen. Ik vond het erg fijn dat Paulien duidelijk aan kan geven wat we gaan doen, maar daarnaast echt de samenwerking zocht met mij. De sfeer was ontzettend prettig, mede door Paulien’s positieve en vriendelijke houding. Ik ben nog steeds erg blij met het resultaat.

– Ruth

Het 'ontspullen' voelt bevrijdend!

Paulien heeft mij professioneel en voortvarend geholpen bij het opruimen van mijn werkkamer. Ik vond het best moeilijk om iemand toe te laten in mijn troep en ik voelde me bij Paulien erg op mijn gemak.
Voorafgaand aan het opruimen hadden we een intakegesprek waarin Paulien een aantal vragen stelde en haar methode uitlegde. Samen bekeken we plekken in ons huis die ik graag wilde opruimen. Ze vroeg mij welke plek voor mij de meeste prioriteit had. Dat was de zolder, waaronder mijn werkplek. Ik bewaarde allerlei spullen op deze plek die hier eigenlijk helemaal niet hoorden. Veel van die spullen gebruikte ik ook niet, maar ik kon ze moeilijk weggooien.
Paulien kwam op de afgesproken middag, met drie kratten en wat schoonmaakspullen. In drie uur was mijn hele werkplek opgeruimd en schoon.
Het grootste deel van de tijd waren we bezig met het sorteren van alle spullen die op mijn werkplek lagen: ‘Hier bewaren’, ‘Op een andere plek bewaren’, ‘Naar de kringloop’. Per categorie was er een krat. En alles wat meteen weg kon, ging in een vuilniszak.
Wat voor mij vooral heel goed werkte was de hulp bij het wegdoen van spullen en het doorpakken. Wanneer ik niet zeker wist of ik iets wilde bewaren vroeg Paulien of ik er blij van werd. Indien het antwoord ‘nee’ was, ging het weg.
Sommige dingen vroegen wat meer tijd om te sorteren. Die hebben we op een to do-lijstje gezet.
Het laatste half uur heeft Paulien gebruikt om mijn werkplek schoon te maken en dingen die in de ruimte moesten blijven een plek te geven. Ik ben ondertussen alle spullen die naar een andere plek moesten, naar die andere plekken gaan brengen.
Toen ik weer bovenkwam was mijn werkplek helemaal opgeruimd en schoon!
Paulien bracht de spullen die naar de kringloop konden na afloop meteen weg.
Het was aan het begin even pittig om dingen weg te doen, maar na verloop van tijd kreeg ik er echt plezier in en energie van. Na afloop voelde ik mij ontzettend opgeruimd en ik ben nog steeds heel blij met mijn lege bureau.
De opruimmethode pas ik nu zelf toe in de rest van het huis. Het ‘ontspullen’ voelt bevrijdend!

– Liesbeth

Ik kan de deur nu openlaten

Al jaren ergerde ik me aan mijn rommelkamer. Ik heb er speelgoed van mijn kleinkinderen in staan, een boekenkast met van alles en nog wat, een kindertafeltje met stoeltjes, schilderdoeken van klein tot groot en nog veel meer. Ik wilde het opruimen maar ik wist niet hoe en waar te beginnen. Ik vroeg Paulien om hulp en haar aanpak verbaasde mij. Eigenlijk is het heel simpel maar gestructureerd. Na de kennismaking hebben we een afspraak gemaakt. En ik kan niet anders zeggen dan dat ik dolblij ben met mijn kamertje. Ik kan de deur nu gerust openlaten want het ziet er ordelijk uit. Alles is overzichtelijk. Ik koop nu geen overbodige spullen meer, want ik zie in een oogopslag wat ik heb. Het geeft rust in mijn hoofd en ik heb nu verschillende kasten zelf aangepakt omdat een opgeruimd huis een fijn gevoel geeft.

– Grietje

Opgeruimde kast

Overtuigd?

Neem contact met me op of plan een gratis kennismakingsgesprek in!